2009-12-07 14:19:25• hírek • Gozner Gertrud

Szatmár városaiban Basescu volt a nyerő

Mihai Ciorcas, a Szatmár Megyei Választási Iroda elnöke szerint a hivatal hajnali fél négykor fejezte be a szavazatok összesítését, és küldték át a jegyzőkönyvet a bukaresti központba.

Az első szavazólapok elég korán, vasárnap este fél tíz előtt megérkeztek a központba - magyarázta az elnök. Ciorcas ezután ismertette a sajtóval az elnökválasztás második fordulójának pontos adatait. Eszerint a megye 318849 szavazásra jogosult állampolgárából 143815-en vettek részt a vasárnapi választáson. A lakóhelyük szerint kijelölt szavazókörzetekben 133073 személy szavazott, más szavazókörzetben 9748-an tették le a voksukat, míg 994 lakos vette igénybe a speciális urnákat.

Az érvényes szavazatok száma a megyében 142203 darab, érvénytelenül 1612-en pecsételtek. A szavazatok összeszámlálása után Traian Basescura 73917-en adták le voksukat, míg ellenfele Mircea Geoana 68286 szavazatot gyűjtött a megyében. Szatmárnémetiben szintén Basescu nyerte meg az elnökválasztást, az érvényesen szavazók 51,97 százaléka a Demokarta-liberális Párt jelöltjére pecsételt, míg Mircea Geoana a Szociáldemokrata Párt színeiben a szavazatok 47,7 százalékát kapta meg. Ami a megye további városát illeti, a szociáldemokrata jelölt egyedül Nagykárolyban kapott több szavazatot, a többi városban Basescu vezeti a listát.

A Megyei Választási Irodához két fellebbezést érkezett, amelyek kivizsgálása után egy szavazatot Basescu-nak, és egy szavazatot Geoana-nak ítéltek meg. A központ munkatársai ezen kívül 18 jegyzőkönyvet vettek fel választási visszaélések címen, azonban ezek nem befolyásolják a leadott szavazatok számát.



Mihai Ciorcas a megye választási központ elnöke ismertette a végleges Szatmár megyei eredményeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: